2023-04-13 137 views
今日出開太子買花, 經過見到一間食螺螄粉嘅小店,就心思思就走入去食。同靚仔店長傾偈,原來螺螄粉並不是意粉,指既係用石螺餚四五個鐘頭煲出嚟嘅螺湯米線。小店雖小,但乾淨企理,坐得都舒服。靚仔店長推介我食舖頭嘅招牌炸蛋豆乾螺螄粉,話啲炸蛋索晒啲湯會好好味,個麵一上枱見到份量都好足👍🏻即刻飲下店舖大推既螺湯, 果真鮮味十足, 飲到螺味好甜,真係真材實料! 睇得出店家好用心去製作😋配上脆脆又索晒汁既炸蛋同豆乾真係一改我對螺螄粉嘅觀感。原來螺螄粉可以咁好食,食完之後以後唔會再買包裝即食嘅螺螄粉!另外點咗個小酥肉小食,炸得鬆脆惹味,配埋王老吉,食到捧住個肚走❤️
配埋王老吉,食到捧住個肚走❤️
2023-04-13