2023-03-24
夏麵館嘅套餐都幾抵食仲有蟹粉套餐選擇 或85折加配「廚師推介蟹粉系列」想食上海野時 就會諗到佢兩個人去所以點了二人套餐套餐入面有酸辣湯/三鮮豆腐羹2份、涼菜2款、小菜1款、主食1款和甜品 $318有咁多野食一定好夠飽🥢酸辣湯🥢三鮮豆腐羹👉🏻兩款湯品各點咗一碗 酸辣湯真係好刺激 酸辣度夠 豆腐羹幾好唔會好鹹或黏稠 飲完唔會覺得個口裡面痴笠笠🥢上海醬鴨🥢美味海蜇👉🏻涼菜份量都好大份 上海醬鴨味道甜甜地 鴨肉唔老幾好食 海蜇好大碟完全滿足我呢名海蜇fans🥢黃金蝦球👉🏻重口味重鹹蛋黃嘅黃金蝦 蝦球都好大粒 中間有啲沾了鹹蛋黃的的炸南瓜 個人覺得佢襯白飯或清淡口味的炒飯最正🥢老上海炒麵👉🏻食上海野都係要點上海粗炒 佢嘅份量好多 2人share可以食到各2大碗 真係幾抵食🥢高力豆沙👉🏻最後甜品二選一中 選了最local又係最想食的高力豆沙 叫起時熱辣辣 中間豆沙綿密有紅豆香 另外仲見到佢地仲有榴槤類嘅甜品 都好吸引🥢蟹粉小籠包4隻(+$70*->$59.5*)👉🏻好飽都想一嚐嘅廚師推介 小籠包皮層適中 咬開時要小心 因為好多熱騰騰嘅蟹粉湯汁 係必食推介
仲有蟹粉套餐選擇 或85折加配「廚師推介蟹粉系列」
想食上海野時 就會諗到佢
兩個人去所以點了二人套餐