話說,我終於去試咗呢家話題度爆燈嘅日式鯛魚湯拉麵!啱曬愛潮流嘅你我佢啦。🎉麵條特別得嚟,食落去「爽滑」嘅滋味,直逼人爆喊叫好。每條麵都「彈牙」到不得了,點都唔會變得「爛癈」!一夾上,滿滿嘅湯汁忍唔住就要湧出來,呢個情況你真係要小心D,唔好俾啲湯汁騷到塊衫。嚟到重點,就係個湯頭啦。嗚呼,真係好得嚟!😍啲湯就「鮮」到一個點,飲一口有種大海波濤嘅感覺,但係又一啲都唔會覺得太重口。其中,加咗的柚子皮令整體味道「爽口」晒,咸鮮搭配個微微嘅酸味,清新提神,使到湯頭更加出彩。至於配料方面,每一樣都做到「心思」。炸蒜粒增加咗香脆感,而鯛魚片則是鮮美滋味嘅化身,令人一試難忘。整體嚟講,呢個拉麵盞咁多層次,令人食咗停唔到口,一定係你試過最正宗嘅日式拉麵無誤!心情好到爆,「犀利」滋味絕對掛住你調返轉頭。下次再嘆,我一定會早啲去,唔想錯過任何一款湯底!👍🇯🇵🍲