2018-06-25 7120 views
我最討厭自助餐、任飲任食、放題架,不過朋友要請,大家高興聚聚無所謂啦。只需 $260 蚊烤肉放題?平到如此地步,得唔得架?已有心理準備,一試無妨。既然任食當然全部都試下啦 ﹗可怕的牛脊肉、五花腩、帆立貝、魷魚鬚、多春魚,算了吧!最好食係限量三文魚腩刺生、墨魚刺生,而蝦刺生及北寄貝麻麻。比較好一點。其他牛舌、牛胸腹、雞柳、豬頸肉、海蝦、墨魚仔還可以。Order 紙種類繁多,花多眼亂,樣樣都想試啖呢,而且有部份要再加錢,都幾難計。我地主打都係牛牛牛,每人兩碟先啦。Max 韓啤,果味偏甜,酒味薄弱,真係可以當果汁飲。我飲左幾罐啤酒,再兩碟安格斯已經飽頂到上心口,竟然您個肥仔一個人鯨吞 6 碟,您想食到人家執笠咩,哈哈﹗好快  black list 您唔比您幫襯架喇。和風煮牛舌,即係汁煮牛舌,暖都唔暖下,室溫牛舌腍劈劈,豉油味濃無羶味。蘿蔔,無渣爽爽超入味,滷油味特濃。泡菜,勁甜不酸不辣,怪怪的。胡麻豆腐,豆味香濃,但硬硬鞋鞋唔夠滑喎。味附螺肉,發到半透明無味爽爽聲,淨食辣汁過口癮加囉。刺生併盤,全餐最好都係您幾位喇。三文魚腩刺生特級鮮甜,肥美滑溜,加錢都要食啦。墨魚刺生,黏黏嚥韌新鮮的保證,

刺生併盤,全餐最好都係您幾位喇。三文魚腩刺生特級鮮甜,肥美滑溜,加錢都要食啦。墨魚刺生,黏黏嚥韌新鮮的保證,好味道。冰鮮蝦十足雪藏泰式淡水蝦,質地味道麻麻。北寄貝腍劈劈,淡茂茂。

安格斯牛肋肉,雖然牛味淡,微弱得出奇,油脂削又不平均,跟肉眼或西冷差別甚廣。但係幾款安格斯之中最好食,肥美有趙頭,不乏肉汁,沾上烤肉醬有味得多。

安格斯牛肋肉壼漬,質地肉汁跟無醃牛肋肉一模一樣,味道多左份醬油甜味,沒怎麼特別驚喜。而且覺得剛剛浸,醬油只在最外層,不是什麼漬啦。

安格斯一口牛,試幾粒後,根本就係牛肋肉切粒,多此一舉。烤肉放題主力食安格斯便可,無需傷腦筋。極上牛肋肉,比起安格斯牛肋肉更淡更硬,一試無妨。

牛胸腹壼漬,依款好野呀,全場最好食 ﹗軟腍的質地,牛肉味濃帶肉汁。真係有漬過,醬油能讓肉質軟化,更加嫰滑。

牛脊肉,勁瘦勁鞋又淡口,給點牙力食吧。牛舌蠻不錯,爽爽的不會腍劈劈,羶香不腥。極上一口牛,成口唔係筋就係肥膏,不吃也罷。

五花肉、手羽先即雞中翼,完全無味都唔知食緊咩。雞腿肉,肥美彈牙醃味濃,好好味喎。辛辣五花肉、辛辣雞腿肉,洒上少量紅椒粉就當係,暈。

大魷魚頭,即係魷魚鬚,無味似水魷,爽脆嚥韌。車海老,大蝦爽甜好食。帆立貝,雪味重到不得了,只食到水味。牛油鮮菌,難食。菠蘿,完全無味無甜味又無酸味,清水味。
Max 韓啤
大魷魚頭
牛油鮮菌
2016-06-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
三文魚腩刺生、墨魚刺生