2020-01-17 2120 views
想推介呢間喺鰂魚涌嘅日式小店Asiri~主打北海道名物湯咖喱 🍛香港真係無邊幾間有 係幾unique! 由一對日本夫婦經營 特別親切好家庭式feel! 加上食物都唔錯 值得再黎! 仲有個鬼仔server haha! .🍛🐖豚肉湯咖喱(HK$108) 第一次食呢種煮法嘅curry 色香味俱全呢🤤 成碗放咗滿滿嘅蔬菜 茄子 西蘭花 南瓜 蓮藕 紅蘿蔔 豐富到一個點感覺好healthy~當然唔少得主角豚肉都好入味 同埋份量都幾多! 咖喱味道竟然有啲似印度果種spice 帶少微辣 送飯好開胃 可以食兩碗🤭! 配果碗北海道米飯好好食 粒粒分明咬落煙韌! .🎃 北海道南瓜薯餅 (HK$55)發現有餡嘅餅我都好中意食 特別係忌廉蟹肉餅🤤呢個都唔例外 放咗勁多南瓜蓉 入口軟綿甜甜地 薯餅亦好脆!
豚肉湯咖喱

南瓜薯餅