📍鰂魚涌, 海街丼今日就等我繼續為鰂魚涌嘅打工仔謀福利啦 🤗話説最近喉嚨太廢唔食得辣,於是就開始鑽研office附近日式餐廳 😌有個同事又咁啱興起話想食滑蛋豬排飯 (我最近係咪同豬排有仇)😅所以就去海街丼午餐喇!其實我之前已經經過過呢個門口無數次但都N過門口而不入,因爲餐廳門口基本上封閉,睇唔到入面 (然後潛意識就會bypass,大家又會唔會咁㗎呢?) 😚要打破習慣,最後都係靠同事帶我入去......如圖所見,餐廳位唔算多,但係都幾「骨子」🧐我亦順理成章叫咗滑蛋豬排飯(根據餐廳名其實叫丼比較合理,但真係太凍了......)成見事係符合商品説明條例嘅 - 滑蛋仲冒緊煙,而且真係好滑嘅,蛋漿顔色呈金黃😍豬排炸得算唔錯,成個set連麵豉湯加前菜85+1感到decent🤓12點半左右到都無等位,可以一試 #鰂魚涌海光街日式午餐之選 #滑蛋豬排飯#海街丼 #鰂魚涌 #quarrybay #øhhejfoodie
📍鰂魚涌, 海街丼
今日就等我繼續為鰂魚涌嘅打工仔謀福利啦 🤗
所以就去海街丼午餐喇!

要打破習慣,最後都係靠同事帶我入去......
如圖所見,餐廳位唔算多,但係都幾「骨子」🧐

12點半左右到都無等位,可以一試

#鰂魚涌海光街日式午餐之選 #滑蛋豬排飯