位於鰂魚涌東匯坊地庫嘅秋嵐日本料理雖然位置有少少格涉,但依然有超多捧場客。帶點隱世味道,同時係性價比幾高既日本料理小店。個個嚟到都要試吓佢哋嘅招牌厚切牛舌🫶🏿 佢地既牛舌係日本大熱既牛舌檸檬,口感紮實又不失柔嫩。餐廳定食包括蒸蛋、沙律、湯同甜品,份量豐富。蒸蛋內涵豐富,包括有菇、蟹柳,而且蒸得好滑溜🤤甜品係蕨餅,底層仲加咗紅豆蓉。💫 極味厚切牛舌&牛小排定食 (附牛舌咖喱) $188厚切牛舌超大份,而且好厚身;中間係粉嫩嘅顏色,食落外脆內軟嫩😆好輕鬆就可以咬開;牛小排有成五件,而且好入味,就算唔點醬都夠味。💫 鰻重御膳 (附小紅梅) $108蒲燒鰻魚御膳上面有一大條厚肉嘅鰻魚、味道帶點甜,肉質細嫩,好綿密既感覺!酸味既小紅梅可以幫忙減輕膩感+$38 三文魚刺身 (超厚切!又鮮味+$18 龍田炸雞 (即炸夠香口📍秋嵐日本料理鰂魚涌英皇道1010-1056號東匯坊地庫72號舖

💫 極味厚切牛舌&牛小排定食 (附牛舌咖喱) $188

💫 鰻重御膳 (附小紅梅) $108