2023-03-14
⭕早排同朋友發現咗一個隱世好地方,極力推介不論係情侶,或者係同好朋友/一班人過嚟chill下都好適合,首先佢呢度有分室外同室外,室內都好靚,裝潢係睇得出好用心,有一種宮廷感覺💕💓至於室外就比較一次國外感覺,其實趁住依家天氣未係好熱,其實坐室外都幾舒服,少少陽光打落嚟☀️✨影相都幾靚,走嗰時仲見到有日落,順手影多幾張相📸🔻PROSCIUTTO E MELONE頭盤方面一個同朋友都係各自揀咗Parma ham, aged 係24 個月,喺出面食過好多Parma ham, 個人嚟講最怕就係好咸,佢呢度嘅Parma ham , 真係好啱我口味,靜咁食都唔會話好咸👍🤪我係幾鍾意嘅,照樣都配埋哈密瓜🍈同埋有火箭菜🔻ROLATA DI ANGELLO叫咗一個香煎羊架,有用茄子整成嘅薯蓉🍆係出面好少食到,幾特別😊👍另外,羊架煎得剛剛好,肉質好嫩滑,同時都好入味🎀💓🔻CHICKEN ARROSTO叫咗一個烤雞,雞嘅份量比想像中大份,雞肉都係好嫩滑,做到外脆內軟,旁邊仲有一啲醃菜👍🥬🫛🫑🔻TIRAMISU佢係偏苦嘅TIRAMISU,好重咖啡豆味,我自己係好鍾意食嘅,so far so good 🔻LEMON
🔻PROSCIUTTO E MELONE
🔻ROLATA DI ANGELLO
🔻CHICKEN ARROSTO
🔻TIRAMISU
🔻LEMON SORBET
用檸檬🍋整成好似一個沙冰咁樣,個人嚟講呢就覺得有啲酸,不過朋友好食得酸嘅,咁佢就好鍾意食🤪最表面就會有一啲mouse唔,跟住係有畀火焰燒一過嘅,整體口感幾特別