2023-01-30
農曆新年要約朋友食餐好既,揀左呢間Pirata Group旗下既Tempo Tempo,餐廳室內環境裝修夠哂氣派,仲有室外空中花園,最適合約朋友飲野傾計啦~🌟Charcuteria Italiana ($248)頭盤叫左佢地特色既cold cuts,有多款火腿 (包括我最愛既parma ham🥰),配埋芝士同自家製sourdough toast一齊食,口感豐富😋🌟Sliders Rustici ($168)推介大家要試下呢個😍三個Mini burger上到枱已經聞到好香,漢堡包烘到好香脆,配埋juicy既牛肉漢堡扒超夾💯🌟Pizzetta Parma ($188)主食方面我地就揀左個parma ham pizza,脆卜卜既pizza底上面鋪左大量parma ham,中間夾住火箭菜夠清新👍🏻👍🏻👍🏻🌟Unicorn Tamer ($120)呢款Unicorn Tamer既Cocktail賣相好可愛,腸上獨角馬造型既杯裝住cocktail,Cocktail主要以Gin做base,上面加埋彩色棉花糖,幾特別🌟Red Feathers ($130)我自己就比較喜歡呢杯Red Feathers,
🌟Sliders Rustici ($168)
🌟Pizzetta Parma ($188)
🌟Unicorn Tamer ($120)
🌟Red Feathers ($130)
我自己就比較喜歡呢杯Red Feathers,用左Flamingo紅鶴杯裝起cocktail,酒味唔算好濃啱哂女仔飲
🌟Balsamic & Strawberry ($80)
呢款係mocktail,以士多啤梨做base,酸酸甜甜夠哂開胃🥰
🌟Lavendar Lemonade ($80)
呢杯聞落好香薰衣草味,飲落好清新既lemonade,推介😚