2024-01-18 37 views
不知不覺又到星期六,今日去坑口果邊做完facial,🙈 就想試下呢間新野,交通都幾方便📷🙉🙉吉列炸蝦🙉🙉簡直是一絕。蝦肉表面金黃色,炸得酥脆,內部肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了濃鬱的香料和酥炸的香氣,令人回味無窮。🐒🐒蒲燒鰻魚丼飯🐒🐒今日嘅午餐就選咗一碗嘅蒲燒鰻魚丼飯🍱,第一啖就已經令人驚喜連連🎉!鰻魚嘅肉質鮮嫩,滑溜得來又唔會太膩,佢哋嘅秘製燒汁咁香咁濃郁,令成碗飯嘅味道層次分明。飯粒吸滿咗燒汁,食落去每一粒都流露出醬油同鰻魚嘅精華🐟,真係太對味啦!再嚟,丼飯嘅配菜都做得好好,醃製蘿蔔🥕同黃瓜爽口,提供咗清新嘅口感,同濃郁鰻魚形成咗極好嘅對比。黃色嘅腌蘿蔔絲又點綴咗整個丼飯,唔單止色彩繽紛,更係口味上嘅一大亮點🌟。而且,個人覺得鰻魚嘅烤制火候把握得剛剛好,表皮微焦脆口,但又完美地保持咗魚肉嘅汁水,咬落去既有嚼勁又唔會太硬。當然,少不了嘅就係配上嘅湯🍲,喺品嘗完香濃嘅丼飯之後,一啖清甜嘅味噌湯真係讓人覺得滿足。於是,整個餐飲體驗就喺呢個味道豐富嘅日式美食中圓滿落幕🎯。下次再嚟,蒲燒鰻魚丼飯一定係我嘅首選,會推介俾每一位愛好日本料理嘅朋友❤️,保證一定會俾你食到心滿意足!👍❀黑鬼叉燒拉麵❀叉
🙉🙉吉列炸蝦🙉🙉
🐒🐒蒲燒鰻魚丼飯🐒🐒

❀黑鬼叉燒拉麵❀
叉燒口感彈牙,肉質鮮美,入味,搭配上特色的湯底同埋豐富的配料和香料,味道更加濃鬱,滋味十足。

今日心情真好!做完facial,塊面靚靚,食完好野,身心都好舒暢! 👍