2017-03-19 83 views
朋友約食飯,話試間新嘅鱷魚泰國餐廳。一聽個名都覺得特別,唔通餐廳裹面養咗條鱷魚? 去到先知原來係門口印咗大大隻鱷魚,可愛得黎又有特色。餐廳舒適乾淨,裝潢充滿泰國味道。特別係牆上貼滿菜色相片,方便點菜,十分有心。一枱三人點咗四個菜。泰式串燒、肉碎生菜包、泰式牛仔骨、椰青焗飯。泰式串燒: 串燒包含豬、牛、雞。上枱就聞到香味,三款中個人最鍾意牛肉,牛肉肉質嫩滑,牛味濃。肉碎生菜包: 肉碎選咗豬肉,微辣,加上新鮮生菜,口感岩岩好,唔會有油膩感。泰式牛仔骨: 牛仔骨燒得好香口,點埋個醬汁仲好食。椰青焗飯: 唔想又食菠蘿飯,所以試下菠蘿換椰青。味道都幾清新,不妨一試。價格適宜,對比同區泰菜要平,適合幾個朋友相聚食飯、傾計!

去到先知原來係門口印咗大大隻鱷魚,可愛得黎又有特色。
泰式牛仔骨: 牛仔骨燒得好香口,點埋個醬汁仲好食。
價格適宜,對比同區泰菜要平,適合幾個朋友相聚食飯、傾計!
2017-03-12
Type of Meal