2022-10-03 52 views
放工約咗朋友去尖沙咀食飯,去咗厚福街H8大廈一間呢間打邊爐,店員推介花膠雞湯做湯底,於是就點嚟試吓,非常有驚喜!我同朋友得兩個人,所以叫咗半隻雞,係非常足料嘅半隻雞,店員上菜時會喺你面前,幫你將半隻雞剪開,唔使驚偷工減料!另外,湯裏面都有好多花膠,花膠好厚身店員推介我先飲湯,湯飲夠啦,先用湯底來打邊爐。齋睇過湯,好深既奶白色,已經知道一定好飲,放入口果然超香超濃雞味,係超級足料嘅雞湯!仲要超級大煲,我飲咗五六碗。然後就試吓隻雞,好滑好香,好多肉。啲花膠都好好味,完全冇腥味,用料十足,難怪個湯咁好飲基本上食完啲雞同花膠,再飲埋啲湯,已經爆咗七成,另外叫咗幾個火鍋配料:娃娃菜、烏冬、新鮮腐竹、魚片頭,全部用料都好新鮮,個烏冬吸晒啲湯嘅精華,正!!!食完之後真係飽到攬住個肚,超級滿足!「鲜入围煮」

我同朋友得兩個人,所以叫咗半隻雞,係非常足料嘅半隻雞,店員上菜時會喺你面前,幫你將半隻雞剪開,唔使驚偷工減料!另外,湯裏面都有好多花膠,花膠好厚身[色][色][色]店員推介我先飲湯,湯飲夠啦,先用湯底來打邊爐。齋睇過湯,好深既奶白色,已經知道一定好飲,放入口果然超香超濃雞味,係超級足料嘅雞湯!仲要超級大煲,我飲咗五六碗。

食完之後真係飽到攬住個肚,超級滿足!「鲜入围煮」
2022-09-30