2024-10-24
如果你係鵝肝愛好者一定要試佢嘅老闆娘鵝肝煎蛋撈飯😍😍今次係第二次嚟幫襯, 叫咗個老闆娘鵝肝煎蛋撈飯+xo 醬鵝肝腸粉。因為近排開始減肥計劃,所以盡量想減小飯量,而十三姨就岩曬我啦,佢嘅飯底可以加HKD20 轉椰菜花飯。一坐低餐廳會送上蝦片作為餐前小食,味道一般,但作為一個免費無加收任何費用嘅小食,都算有誠意。鵝肝煎蛋撈飯上枱啦,有大概三塊厚鵝肝,煎蛋同一堆炸乾蔥蒜等等,食前記得配埋枱上嘅特制豉油,正🤤🤤如果唔係想減小內心罪惡感,絕對會選擇返正常白飯,始終白飯吸收油香/豉油香係比椰菜花飯出色🫢鵝肝腸粉亦做得幾好,腸粉內大概有5大粒大大嘅鵝肝,大量黃紅椒洋蔥等,非常之香,而肝嘅油香配係本身唔濃味(腸粉表面有小小xo 醬香味)嘅腸粉都幾夾。