2022-07-30 737 views
呢間拉麵店嘅拉麵湯底同配料可以自由配搭,湯底可以揀原味、辛辣、醬油、黑蒜、海老、鰹魚同埋蟹肉,叉燒可以揀慢煮肩肉或火炙叉燒。另外配菜同麵質都可另外選擇。鋪面環境有啲日式小店嘅風格,晚市時段人流唔多,環境舒適..✅醬油拉麵配火炙叉燒 $80湯底係拉麵嘅精髓之一,呢個麵湯底非常濃郁而且好香,而唔係單純嘅鹹。記得之前去日本,當地拉麵湯底都好濃郁,今次呢個麵有少少令我回憶返當時的味道。今次揀左火炙叉燒,叉燒厚身,面頭略略燒香過,肉質幾諗,而且帶少少肥肉,每一啖都充滿肉香。拉麵可以自選軟硬度,今次揀左普通軟硬度,唔會太硬身或者太諗,而且採用較易吸收湯汁嘅麵條,每一啖都掛滿好濃嘅湯汁,好正!以拉麵黎講算唔錯,尤其係火炙叉燒,做得幾出色,有驚喜。整體性價比幾高,會再encore
✅醬油拉麵配火炙叉燒 $80