2022-11-20 237 views
見到米線關注組有佢份 有人龍都照排一排 不過都只係等咗半個鐘 還好吧環境細細 大家坐到勁迫 快快食完米線趕你走嘅感覺 就係香港小店格局風今次試麻辣金沙骨米線揀咗小辣多麻加咗黃金墨魚餅小鍋米線轉薯粉配金菇通菜 都係小辣多麻先講金沙骨 佢係同個米線分開上 不過因為即整 上咗碗米線好耐個金沙骨先會到 唯有食住米線等 喱個米線超好味 口感好好 煙煙韌韌又滑溜而唔係淋又唔係爽口而已 勁正 值得試 個麻辣湯係少少辣 麻味充足 湯底濃厚 好彩加咗墨魚餅可以有餸搭配下 因為金沙骨等到差唔多食哂先嚟 墨魚餅都食到墨魚粒 少少彈牙 好唔錯 終於等到主角 金沙骨面頭灑咗辣椒粉 新鮮炸起 麻辣味道充足入哂味 外面仲係脆口 肉亦都夠厚 喱個絕對值得試同等相對金沙骨米線 喱個小鍋薯粉的確失色 湯底係充滿肉碎 韭菜 芽菜等等配料 湯底過䶢 同金沙骨嗰碗米線湯底並不同 麻味都足夠 但個湯底始終做唔出麻辣湯嘅靈魂 反而似酸辣湯走酸變麻而已的湯底 不過份量都係足夠 總體而言 喱間嘢嘅麻辣金沙骨米線絕對值得麻辣控同米線控試下佢 小鍋湯底就可免啦

今次試
麻辣金沙骨米線揀咗小辣多麻加咗黃金墨魚餅