2014-11-14 1093 views
在旺區如銅鑼灣,要醫五壯府都要花不少錢,我低下層收入不多, 在食方面應慳則慳啦! 南記粉麵不但便宜, 比一分錢就有兩分貨比你,大大碗。叫了兩碗先70幾蚊碗米線勁多料, 清湯底, 有魚片頭, 魚蛋, 魚皮餃及魚腐, 以魚字開頭的配料都包含其中。我通常會倒小小辣椒醬來蘸點搭住食,, 醬料自助式拿取, 會有個醬料櫃。另一碗就叫了酸麻豬肉片, 酸菜令到我胃口大。開, 個湯底幾辣,要用清湯溝貨。 肉片肥瘦分明, 也異常入味, 仲有很多芽菜爽爽地, 米線煮透夠滑,想食酸辣米線, 唔洗次次都譚仔咁悶, 呢度多好多配料, 對我呢d 貪心架人, 叫到成碗料多過麵, 真係50元內已可窮風流。
叫了兩碗先70幾蚊
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Dinner)
  • 小鍋米線