2017-07-31
一行五人行完水玩完水好似餓狼咁🤷🏻♀️ 一翻出市區就即刻打去金豪book枱食飯,其中一個朋友試過呢間中菜館十分推介。星期六 6點先打去book 8點,竟然咁都book到🤣去到門口都幾多人等緊,好在我地有打去book,係門口坐左十分鐘左右就有得入去🤤🤤🤤 行完山真係好肚餓。金豪既小菜應有盡有,你嗌得出既小菜應該都可以係度食到。內在環境都幾逼,擺左好多圓枱都幾密,不過勝在有冷氣唔似大排擋要熱住食。當然唔好expect佢好乾淨但都尚算可以。嗌完野食等左十五分鐘,第一位主角好味醬烤骨終於出場👏🏻 醬烤骨呢個名係我心目中應該好似沙拉骨咁,有大大條骨係肉既中間配好濃味既醬,點知上枱時佢好似舊東坡肉咁😳 侍應幫我把切左六件,見佢切落去個下好輕鬆應該好林,一咬落去入口即溶,半層肥半層瘦,就算係瘦既位置都忟得十分林🤤 質感認真好正。呢d肉正常煮左咁耐應該好入味,但味道又唔算好濃,仲食到本身既肉味,個汁竟然係偏淡,有少少少少酸酸地。第二位上場既主角係魚腐白菜,魚湯底做得唔錯,清清地岩曬各位ladies。第三位主角就係芥末牛柳粒🐮,擺左d蜜糖合桃伴碟。牛柳粒煎得好林,芥末味好濃,真係有d攻鼻🤔 伴碟合桃都好
金豪既小菜應有盡有,你嗌得出既小菜應該都可以係度食到。
第三位主角就係芥末牛柳粒🐮,擺左d蜜糖合桃伴碟。牛柳粒煎得好林,芥末味好濃,真係有d攻鼻🤔 伴碟合桃都好味🤤 份量都算多,五個人每人都食到4-5粒
第四個佳麗係避風塘生蠔,好多炸蒜🤤 見到都覺得熱氣🤦🏻♀️ 一咬落去就feel到荳荳準備出現係我身體上🤷🏻♀️ 生蠔夠大隻唔係蚊芝蠔,岩岩好一共有5隻,粉醬唔算好多唔會太厚咬落去成口粉,蠔都算新鮮做得唔錯,下次有機會黎會試埋薑葱蠔褒🤔
壓軸登場既係豉汁蒸大鱔,d鱔絕對唔係bb鱔,咬落去都叫啖啖肉,肉質新鮮,爽口彈牙,豉汁味濃,味道岩岩好,送飯一流,十級推介。
黎番個小總結先,呢間小小既中菜館既食物水準相當高,用料新鮮,價錢唔算平但質素撘救,性價比都算高,建議多d人食 5-6個可以試多d菜。好推介大家特登撘車黎食,記得book位丫,唔係就會等得有d耐