2024-03-13
咁啱我同朋友都好鍾意食麻辣,佢就介紹我哋呢間新式嘅四川菜,餐廳裝修新穎環境以清新嘅粉紅色為主調,價錢合理菜式都幾豐富~ 我哋叫咗兩個午餐同幾款小食share,麻辣控表示非常滿足呀😌-噴火水煮牛肉唔好睇佢好似好多辣油其實識落都唔算太辣嘅~ 牛肉食落好嫩滑,有濃郁嘅麻辣香味,裡面仲有芽菜同薯粉,食落口感豐富,非常足料🐮-清新藤椒湯麻辣燙估唔到呢度都有麻辣燙食,仲可以自選配料添👍🏻 我地揀左鱸魚片、嫩牛肉同埋魚片頭,蔬菜就揀左萵筍片、金針菇同大豆芽,主食就係我最愛嘅寬薯粉條🥹 藤椒湯底非常濃郁惹味,配料每款份量都好足料,尤其係肉類都俾得幾多~-黃金酥脆小酥肉每次食川菜都一定要叫小酥肉,呢度嘅小蘇肉炸得幾出色。外層金黃酥脆嘅小酥肉包住咗嫩滑多汁嘅肉,咬落好juicy惹味~-麻辣牛展牛展切成薄片,入口即溶,味道惹味有濃郁滷水味,食落幾清新。-彩虹冰粉次次食完辣嘢都會叫冰粉 呢度嘅冰粉非常足料幾抵食,有芝麻、花生粒、小丸子、紅豆等等,食落唔太甜,非常清新解膩😋😌
噴火水煮牛肉
清新藤椒湯麻辣燙
黃金酥脆小酥肉
麻辣牛展
牛展切成薄片,入口即溶,味道惹味有濃郁滷水味,食落幾清新。
彩虹冰粉