2019-05-10
話說好多年前我仲係旺角返工既時候,同事已經帶過我黎滿江紅了!當時印象已經唔錯了,今次又誤打誤撞入左黎,平日黎都坐滿人呢,真係令人懷念,水準咁多年都冇變。今次同朋友2個都唔算太餓,就揀了干鍋肥腸、流沙奶黃包、蒜蓉炒萵笋絲。一入坐店員已經奉上前菜,是酸辣蘿蔔。雖然是免費前菜,但一點都唔失色的!味道夠,好香辣,超開胃呢!蒜蓉炒萵芛 $48萵笋夠新鮮又爽口,就咁用蒜蓉炒已經好好味,好健康既感覺又鮮甜呢。干鍋肥腸 $118起初唔知干鍋同干煸有咩分別,問過店員先知原來干鍋係成個爐上的,我地緊係要點返個黎威威啦。最後點左肥腸,麻辣得過癮仲幾juicy,唔錯呢!流沙奶黃包 $20流沙奶黃包係我堅持要點的,因為朋友本黎唔太想食。點既時候都唔知原來係豬仔包,造型好可愛好岩打卡呢。味道係好傳統的咸蛋奶黃味,雖然超級流心但味道十足,唔係稀到水既流心!3個先$20,好抵食。讚👍🏽!蓮藕燉排骨 $48,人蔘燉雞湯 $88為左扮健康,我地每人都點左一款燉湯,分別係人蔘燉雞湯同蓮藕燉排骨。好似係用山泉水燉的,好似特別清甜。湯仲好重料,飲完個湯可以食埋啲湯料,都好入味呢。而且每日是限量的,我當日8點左右已經有幾款賣哂了
蒜蓉炒萵芛 $48
干鍋肥腸 $118
流沙奶黃包 $20
蓮藕燉排骨 $48,人蔘燉雞湯 $88
為左扮健康,我地每人都點左一款燉湯,分別係人蔘燉雞湯同蓮藕燉排骨。好似係用山泉水燉的,好似特別清甜。湯仲好重料,飲完個湯可以食埋啲湯料,都好入味呢。而且每日是限量的,我當日8點左右已經有幾款賣哂了,好搶手呢。
杏仁蛋白 $28,酒釀丸子 $25
最後最後緊係食埋甜品,我地點左杏仁蛋白同酒釀丸子。杏仁蛋白又香又滑,酒釀丸子好清甜。同埋份量真係超值,飽到食唔哂。
總括黎講係不錯的,價錢又平,可以再戰!同埋地方夠大,好岩一班朋友黎呢。