2021-04-21
1930 views
之前喺雜誌見過小魚兒嘅介紹,覺得會係一個打卡勝地之餘,川菜烤魚賣相也很吸引,終於今日放工經過被吸引了幫襯。店內裝飾以霓虹為主,拍照起來特別吸引眼球,風格獨特。小魚兒主打川菜,當中我最有興趣是烤魚,這些風味不是哪裏都可以吃到的。海鱸魚-鳳梨香辣豆花 $298我們先決定好魚嘅種類,海鱸魚肉身厚實,然後選擇烤魚口味,最近潮流食鳳梨🍍,咁就一於鳳梨香辣豆花啦!至於辣度方面,我哋呢啲初級組都係揀BB辣!烤魚款式多,賣相非常吸引,海鱸魚好大條,魚肉肉質結實嫩滑,入口麻辣鮮香,我平時好懶惰食魚肉,因為怕有骨。烤魚就唔同嘅,啖啖肉魚骨唔多,雙層鋪滿金黃色的鳳梨,酸酸甜甜,更加開胃。七彩配料相當豐富,火紅色的鍋底,芫茜、豆芽、洋蔥、青瓜、雲耳,四隻角仲有滑嘟嘟豆花,醬汁濃郁,所有食材越滾越好味。稻庭烏冬 $28最後加入稻庭烏冬, 煙煙靭靭,每一條都掛滿麻辣汁,好好味好刺激。川式口水雞 $68一邊食烤魚一邊加了小吃,口水雞滿滿的麻香醬汁,花生香味濃郁,雞件入口嫩滑,好食!炸雙皮奶 $43我哋仲留肚食甜品,金黃色的炸雙皮奶 相對特別,入口香脆,內軟香甜,唔錯的選擇。總括來說,食物、環境、服務、衛生各方面都不
海鱸魚-鳳梨香辣豆花 $298
稻庭烏冬 $28
川式口水雞 $68
炸雙皮奶 $43
唔錯的選擇。
總括來說,食物、環境、服務、衛生各方面都不錯,下次經過可以再來幫襯,試吓其他烤魚味道。