2020-05-25 1346 views
😘好耐冇出街啦,今次reu揀左去石門食黃到金的fusion菜😍,一入到去餐廳,就已經見到連儂牆同埋民主女神。入面的環境偏向浪漫小小,坐得都算舒服,不過要留意每枱都有限時數,想傾耐小小可能要搵定下場的地點😗。(1)慢煮澳洲和牛配薯菜慢煮牛肉size比我想像中多,食落去都好Juicy又林,略嫌咸左小小,咸味蓋左D牛味(2)慢煮西班牙黑毛豬配薯角西班牙黑毛豬比我想像中有驚喜,食落去好有豬味,同個汁好match,慢煮方法保留左豬肉的肉汁,味道亦冇牛肉咁咸,值得一試。(3)卡邦尼意粉意粉粉量正常,料比連鎖餐廳多,食到有芝士味,但唔會係太漏個種,如果上面有埋隻溫泉蛋就會perfect啦(4)泰式燒大蝦伴香草辣蕃茄汁意粉估唔到有兩隻燒大蝦,配埋蕃茄汁酸酸甜甜,夏天食幾開胃,不過佢唔算好辣,如果鍾意食辣的朋友唔好有太高期望。

(1)慢煮澳洲和牛配薯菜
(2)慢煮西班牙黑毛豬配薯角