2024-01-28 2932 views
📍コメダ珈琲店 (紅磡)紅磡黃埔天地黃埔號(第6期)AEON Style地下G01號舖==============================呢間cafe係來自日本名古屋,係日本有超過900間分店,上年係黃埔開左香港ge 第一間分店,初初開果時每日都超多人排隊,等左一年終於都無禁多人排隊,有機會可以試下喇==============================公司三文治麵包好軟熟同好香麵包味,入面餡料係火腿,蛋沙律同蕃茄,蛋沙律係加左少少芥辣,甜甜辣辣好好味拿破崙意粉意粉質地好軟但非常彈牙,醬汁微甜配上火腿絲,好味紅豆蓉配多士11:30之後叫任何飲品可以加$20追加紅豆蓉同多士,呢個我覺我一定要追加,紅豆蓉好香滑,多士係加左牛油焗到香噴噴,多士加埋紅豆蓉一齊食超正KOMEDA咖啡咖啡味道濃但唔苦,加埋忌廉味道更加香滑歐蕾咖啡咖啡同牛奶比例係6:4混合製作,可以飲到咖啡ge 香味之餘又可以進一步減少苦味,好適合平時唔係飲開咖啡ge 人,而且仲可以將牛奶轉豆奶,適合唔飲牛奶ge 人抹茶牛乳冰與火抹茶同牛乳軟雪糕好軟滑,底下配的千層酥香脆,配搭表面糖漿口感好豐富
📍コメダ珈琲店 (紅磡)

公司三文治

拿破崙意粉
意粉質地好軟但非常彈牙,醬汁微甜配上火腿絲,好味

紅豆蓉配多士

KOMEDA咖啡
咖啡味道濃但唔苦,加埋忌廉味道更加香滑

歐蕾咖啡

抹茶牛乳冰與火
2024-01-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch