喺黃埔地鐵站B出口嘅附近,有間芋圓甜品專門店,提供多款以芋圓為主打嘅甜品,價錢都ok,環境舒適,好適合朋友兩三人嚟休憩一番💛 -💛古法陳皮燉雪梨 $36 依款秋日限定甜品夠曬清潤,清清地好好味,雪梨有三塊,清甜冇乜渣,糖水都唔會偏甜,反而更突出到芋圓嘅原材料味。三色芋圓軟得嚟又好煙韌,超級啱我口味。唯一美中不足嘅係芋圓要加錢...🙃 -後記過咗兩日我決定再去食多次,但今次水準就比上次遜色😟 😟香芋芋圓仙草 (椰汁底) $36 凍食芋圓口感偏硬,個人覺得冇熱食芋圓出色,會覺得點解食極仲有,咬到有啲攰😐椰汁底同仙草味道唔太出。至於香芋打成泥帶顆粒,冇話有太大特別。冇比較,冇傷害,相對之下,會希望佢有更多熱食,可以突出番芋圓特色嘅甜品。-回頭推介度:4/5食物質素: 4/5$$性價比: 4/5
古法陳皮燉雪梨

💛古法陳皮燉雪梨 $36 [升級芋圓 +$5]

後記
過咗兩日我決定再去食多次,但今次水準就比上次遜色😟
香芋芋圓仙草 (椰汁底)

😟香芋芋圓仙草 (椰汁底) $36
回頭推介度:4/5
食物質素: 4/5
$$性價比: 4/5
2022-10-30
$50 (Other)
古法陳皮燉雪梨