2021-10-18
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥德美壽司•小妹成日聽Ching cjer講起德美,之前都食過幾次不過冇影相,今次就同大家正式介紹吓₍₍ ( ๑॔˃̶◡ ˂̶๑॓)◞♡•🐟《芝士鰻魚卷》($66) 7.5/10鰻魚卷包得好實正!唔似出面嗰啲咬落就散٩(๑❛ᴗ❛๑)۶!入面都好足料(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)但芝士味好重冚咗鰻魚味,食食吓覺得有啲膩(•̩̩̩̩_•̩̩̩̩)價錢都幾貴,小妹expect佢有多一兩舊ಥ_ಥ•🍤《雜錦天婦羅》($84) 7/10呢度有天婦羅秋葵、大蝦、茄子、南瓜同冬菇,上菜嗰陣仲好熱好脆!不過咬落去嗰下層皮同舊肉分開咗ಥ_ಥ大蝦好厚肉,但就冇乜鮮味ʕ •ᴥ•ʔ•👅《燒牛舌》($39) 9/10見佢咁貴果然質素都有返咁上下⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾!牛舌唔乾唔韌唔嚡!每舊都有返咁上下厚度,勁有口感«٩(*´ω`*)۶»!不過份量唔係好多,都小貴ಥ_ಥ•🍱《北海道甜蝦帶子魚生丼》($132) 7.5/10睇賣相已經好吸引(๑•̀∀- )و有四塊三文魚、兩隻蝦同兩粒帶子~三文魚都幾大塊同厚切,魚生都好新鮮!不過晚市價錢稍貴(இдஇ; )而且份量唔算好多(✘д✘๑;) ³₃魚生飯醋味太重,冚咗魚生鮮味(੭
德美壽司
🐟《芝士鰻魚卷》($66)
7.5/10
🍤《雜錦天婦羅》($84)
7/10
👅《燒牛舌》($39)
9/10
🍱《北海道甜蝦帶子魚生丼》($132)
7.5/10
睇賣相已經好吸引(๑•̀∀- )و有四塊三文魚、兩隻蝦同兩粒帶子~三文魚都幾大塊同厚切,魚生都好新鮮!不過晚市價錢稍貴(இдஇ; )而且份量唔算好多(✘д✘๑;) ³₃魚生飯醋味太重,冚咗魚生鮮味(੭ ˃̣̣̥ ω˂̣̣̥)੭ु⁾⁾
小妹見啲forum都係講德美嘅lunch,晚市同lunch嘅價錢真係差好遠( ¯ ¨̯ ¯̥̥ )晚市真係略嫌太貴,下次都係食返lunch(˚ ˃̣̣̥ω˂̣̣̥ )
٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 德美壽司 (紅磡)
紅磡黃埔新村德民街31號地下1B號舖
💰人均消費:$150-$200
#foodie小妹_紅磡 #紅磡 #黃埔 #hkfoodie #德美壽司