2022-05-20
銘興山西刀削麵🍜|黃埔 街坊價 大大碗 足料刀削麵|😋今日我哋去黃埔行街,順便搵吓黃埔有啲咩好食。我哋就揀咗一間都幾多人選擇嘅刀削麵嚟試吓。我哋見佢嘅價錢都幾平民化, 50幾蚊就有成一大碗嘅刀削麵,同埋佢啲料都好豐富👍🏻🤨一入到去成間餐廳都坐滿晒,位置就比較少,我哋就叫咗兩碗拌刀削麵,一碗係牛𦟌,一碗豬大腸🍜熱拌牛𦟌刀削麵分量好多,配料都好足,差唔多有成8塊牛,仲有好多青瓜絲。佢哋仲用咗好多唔同醬料例如芝麻沙律醬同埋擔擔醬,麻辣醬。刀削麵好粗好大條,仲要好彈牙。牛𦟌好軟味道都唔錯👍🏻🍜熱拌豬大腸刀削麵到上面分量依然係咁多,阿昌,味道都幾入味嘅,大腸入邊其實都有脂肪嘅,好肥美,夠曬邪惡呀!🐣麻辣口水雞麻辣口水雞係幾多,質素其實都非常好,味道麻麻辣辣,真係好正。肉質都非常唔錯,好嫩滑!💕🍺我哋仲叫咗阿華田脆脆同埋豆漿,好清爽,啱晒用嚟襯辣野~
|黃埔 街坊價 大大碗 足料刀削麵|
🍜熱拌牛𦟌刀削麵
🍜熱拌豬大腸刀削麵
🐣麻辣口水雞
🍺我哋仲叫咗阿華田脆脆同埋豆漿,好清爽,啱晒用嚟襯辣野~