2020-11-28
💛💛💛乜記士多💛💛💛行行吓街覺得肚餓,就打開個Apps睇吓有啲乜嘢黃店可以幫襯,就見到呢一間乜記士多,咁就去睇吓啦。依間舖頭有主食,又有甜食,款式好多💕。主打係格仔餅,大部份都係大路既味道,例如朱古力、咖啡、抹茶等等。榛子朱古力格仔餅 $25我以為係Nutella嗰隻榛子醬,再搽喺格仔餅上面,點知原來係朱古力醬加榛子果仁。小店無呃我,係我一相情願覺得係我鍾意食既味😂。前後等咗大約5分鐘左右,就拎到我哋個格仔餅,格仔餅非常脆,拎住嘅時候已經feel到好鬆化,仲要暖粒粒。影完相打完卡之後,個格仔餅仲係暖嘅😍。粉漿唔算好有蛋味,不過絕對唔會食到啲粉結咗一嚿嚿,全部都好軟滑🤤。唔知係咪因為佢用啲粉好定佢整得好,所以我地食左成十分鐘,食到個枱仔餅都凍左,但仲係好鬆!佢比較厚實,絕對唔係硬或唔鬆。我講嘅厚實唔係食落佢嘅粉漿好實,而係佢裏面唔算多空氣,有空氣嘅地方平均分布係個格仔餅裏面,唔似其他舖咁樣賣空氣,我哋兩個人都完成唔到佢。其實仲有好多唔同嘅小食,例如係撈麵魚蛋、燒賣、腸仔等等,價錢都非常合理。尤其是撈麵餐😆。今次就試咗佢個格仔餅幾好食,除咗我一廂情願以為係我鍾意食嘅榛子醬之外😂。下次會試吓
榛子朱古力格仔餅 $25
其實仲有好多唔同嘅小食,例如係撈麵魚蛋、燒賣、腸仔等等,價錢都非常合理。尤其是撈麵餐😆。今次就試咗佢個格仔餅幾好食,除咗我一廂情願以為係我鍾意食嘅榛子醬之外😂。下次會試吓其他味道同埋熱食!希望多啲人會幫襯下佢啦🥺,佢依個位置真係唔會無啦啦行過。
埋單$25(無加一)