2020-11-16 440 views
🐢對台灣菜情有獨鍾!今次又係經同事介紹(到底我身邊既同事有幾鍾意食黃店)去幫襯呢間位於長沙灣既台灣野😳香醋排骨酥 $75 (配是日飲品,2款小前菜,白飯)有6大塊香酥排骨!炸得好鬆脆,勁好食,唔會太咸,有種「好熱氣會唔會喉嚨痛😳!」既邪惡感🤤我抽中2舊都比較瘦,肉比較少;🐢就拎到哂d厚肉既😡!糖醋鳳梨斑腩塊 $78 (配是日飲品,2款小前菜,+$10轉魯肉飯)有少少似中式咕嚕肉,我會話無乜特別特色,味道係正路既咕嚕肉味不過換左魚(由於我食過好難食既咕嚕肉,係樓下茶記食lunch,所以呢個我已經好知足地話美美美食😂)。鳳梨同魚魚都好多塊😳同埋佢用砂煲仔上我覺得好有誠意!魯肉飯唔是肉碎,好多半肥瘦豬肉,啖啖香,撈飯超正,建議加10蚊轉佢小前菜分別係炒雜菌同醃蘿蔔。炒雜菌好好味因為我好鍾意食菇,個調味好開胃~醃蘿蔔無乜特別,酸度岩岩好順帶一提是日飲品係芒果綠茶,個芒果味少少人造,但我都接受到因為唔算太假~亦唔會太甜,overall 都好飲既總括嚟講呢間餐廳都好推薦,坐得都舒服,有得自己倒檸檬水飲~

香醋排骨酥 $75 (配是日飲品,2款小前菜,白飯)

總括嚟講呢間餐廳都好推薦,坐得都舒服,有得自己倒檸檬水飲~