2024-03-08
屯門御海灣新Cafe The Bay by Cafe au Lait 海灣餐廳! 新餐廳由乃良咖啡團隊開,同之前coffee shop的路線唔同,今次多左好多食物的選擇,更邀請左擁有20年經驗,曾於米芝蓮一星餐廳任職大廚多年嘅廚師主理👨🏻🍳烹調多款西式菜式,招牌菜有澳洲150天穀飼黑安格斯西冷牛扒、卡邦尼意粉、鰻魚Risotto、烤西班牙豬鞍扒(叉燒風味)等。餐廳就係御海灣的一個角落,靜靜地,如果天氣無咁凍仲可以坐室外的位置,感覺都幾chill架。🔸卡邦尼意粉顏色偏橙的卡邦尼意粉🍝蛋香味好出,質地係好傑身的,加上脆脆地既煙肉,口感都幾好,係一個唔錯既Carbonara!🔸澳洲150天穀飼黑安格斯西冷牛扒🥩大過我手掌的西冷牛扒,要左五成熟,中間帶點粉嫩,食落有咬口。🔸水牛城單骨雞翼🐥想食啲香口野,要左炸單骨雞翼,可以揀柚子汁或者水牛城風味,水牛城風味辣辣地都幾惹味。期待之後有多啲小食的選擇!🔸Latte☕️🤍始終由咖啡店起家,杯咖啡真係幾好飲,豆味香濃,偏Nutty,同奶幾Balance。🔸Espresso TonicRefreshing之選一定係Espresso Tonic,充滿氣泡🫧
🔸卡邦尼意粉
🔸澳洲150天穀飼黑安格斯西冷牛扒🥩
🔸水牛城單骨雞翼🐥
🔸Latte☕️🤍
🔸Espresso Tonic
Refreshing之選一定係Espresso Tonic,充滿氣泡🫧飲完成個醒神晒。
📍#TheBaybyCafeauLait #海灣餐廳 (#屯門美食)
Mon-Sun 12:00-22:00
#屯門 海皇路23號 #御海灣 地下14號舖
#thebaycafe #hkfoodie #foodie #cafehk #hkfood #屯門探店 #屯門cafe #香港美食 #香港Cafe
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟