2017-12-26 938 views
話說今日聖誕節,因為老公要返工,所以就陪佢放飯時食餐飯,咁我地諗住平平地搵間茶記食啦,咁見到呢間野就入去試下,入到去時都仲未有咩問題,我老公一睇餐牌就嘩左一聲,最平燒味飯都要成50蚊,如果唔係想坐低食,我寧願去街市買都係30幾蚊,咁坐低左咪試下囉,諗住一分錢一分貨,我老公就叫左個叉燒燻蹄飯65蚊,我就求其揀左個叉燒燒肉飯50蚊,加左左2杯野飲約莫總數118蚊到,精彩嘅黎啦,第一碟飯上枱,好用力咁放上枱面啪一聲,放低左就調頭走,我同我老公都望住個條友,我老公話,算啦茶記係咁上下,咁我就冇出聲啦,第二碟又係咁,連飲品都係勁用力咁啪落枱面,好彩冇濺到出黎,跟住我就問洗唔洗咁呀,條友當聽唔到就走左去,我老公都係同我講算啦,食完快啲走,跟住我望望餐牌,原來叫左飲品就唔送湯,咁我就同我老公講如果係咁我應該揀飲湯啦,咁我老公聽到就幫我問,唔好意思,我想問我可唔可以轉飲湯,雖然我知道飲品出左就換唔到,咁我老公都係好心問問姐,點知佢地一個男一個女就好冇禮貌同好唔耐煩咁大聲講,緊係唔得啦,飲野飲出左咁點換呀,又唔早啲講,要飲湯一係加8蚊囉,咁我聽到佢地啲態度當堂火起就講,加你碗湯都要8蚊,我不如自己返去煲啦,仲要受你氣比面色你睇,我老公叫我唔好嘈啦,算啦,我收左聲,點知個大嬸竟然話你要煲咪返去煲囉,關我咩事,都痴線傢,仲1要一路行入廚房一路講哂粗口咁,我果下想拍枱小人囉,我老公叫我忍,我唔出聲,食個飯嘅時候頂,啲叉燒又硬又冇味,啲飯又凍嘅,唯獨是燒肉食得下,我食左一半就唔想食,飲埋杯野就去埋單,我老公去比左錢先,我行後面,點知果條女行埋黎藐左我一下咀,再細細聲講返去煲湯啦,我就問佢你咩態度呀依家,我殺左你一屋人?個湯換唔到咪算囉,洗唔洗咁樣呀,我有比錢傢,仲要受你面色,聽你講難聽說話?條女偷笑左下,講你想撩交嗌咪埋黎囉,我老公拉我走,之後我地過左馬路就見到有幾個警察走入去,家下做生意要做到咁冇品咩,撩人嘈交,我老公講話聽到佢地報定警,之後撩我地嘈,等警察黎到就話我地搞事先,呢間野真係不能再去,垃圾都不如,又要貴又唔好食,遲早關門大吉
2017-12-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
Celebration
Christmas