2018-11-16
係荃灣一條比較靜同暗既街到,見到一間明顯較光既餐廳,就比佢吸引住左目光。望落新開既,餐牌食物唔算多,有2款2人餐(澳洲 M5 和牛肉眼扒同豪華海鮮拼盤),但望落幾吸引所以同朋友都選擇入左去食一入到去就見到天花有2個月球燈掛左係到,其中一個仲好大,勁靚同朋友考慮左一陣,都覺得比起肉,更鐘意食海鮮,所以毫不猶豫甘叫左個豪華海鮮拼盤 2 人餐海鮮拼盤有半隻波士頓龍蝦,帶子刺身,生蠔,鮮蜆 ,翡翠螺,青口同熟蝦。一開始食左生蠔先,雖然唔係大隻,但味道唔錯,係偏creamy同爽口,另外帶子口感就較為軟身。冷盤青口第一次食,比起熟食真係好食好多最尾先食龍蝦,好易可以叉出黎,肉身彈牙仲有勁多蝦膏全部海鮮都好新鮮好甜意式三文魚薄片將其他所有既小食放入一片三文魚入面一齊食,成個口都好full既感覺係好滿足鹹鹹地既三文魚同其他淡既食物一齊食中和左,係一個好既配搭。黑松露野菌忌廉湯黑松露味十分香濃,足料到每一啖都好有咬口。再配埋個軟軟軟既蒜蓉包。值得一講既係配包戈個醬,由於太好食,所以問左餐廳係咩醬黎,原來係佢地自家製既黑蒜蛋黃醬,唔似平時就甘用牛油搽包食,幾特別西班牙海鮮飯成個飯底好似係煎過黎,所以好似煎
海鮮拼盤
冷盤青口第一次食,比起熟食真係好食好多
最尾先食龍蝦,好易可以叉出黎,肉身彈牙仲有勁多蝦膏
全部海鮮都好新鮮好甜
意式三文魚薄片
鹹鹹地既三文魚同其他淡既食物一齊食中和左,係一個好既配搭。
黑松露野菌忌廉湯
西班牙海鮮飯
成個飯底好似係煎過黎,所以好似煎餅甘有少少硬,口感就好似食緊飯焦甘
呢個飯除左有少少硬身,其實都比較乾,但味道唔錯,酸酸地。