2024-10-07
第一次食Pici覺得佢哋環境真係好靚,餐廳播放住輕鬆愉快嘅音樂☺️裝修別緻有外國感覺,用嚟影相打卡就啱晒~佢哋有Tasting menu可以自己選前菜、意大利麵同甜品~感覺好豐富,見到佢哋有季節性嘅黑松露主題,一定要試試黑松露牛肉他他大推✌🏻 新鮮刨碎黑松,中間有隻蛋黃,輕輕刺穿佢,蛋黃汁漏曬落來好正架,生牛肉混合檸檬汁調味、洋葱等調味,味道清新,做前菜唔錯。吞拿魚牛油果他他超鍾意他他,呑拿魚粒粒分明新鮮嫩滑,配上牛油果同獨特醬汁酸酸地好開胃。配上餐前麵包,好吸引!松露蘆筍馬鈴薯丸子🍡佢哋嘅醬汁超好食,香濃白松露同帕馬森芝士混合而成,好香好正。平時好少食呢種馬鈴薯丸子,口感軟糯。鮮刨松露紅酒牛小扒細扁麵軟嫩牛肋條配上松露,係必定點選的手工麵,蘸上了好多醬汁食落彈牙,醬汁唔會太鹹味道真係好香濃,推介這手工細麵,每一條闊麵煙靭可口,有松露牛肉香。帶子海膽醬寬帶麵寬麵上面放上了大大粒帶子,側邊仲有少少珍珠帶子,帶子半熟狀態,所以食落去仲係好軟好甜。意粉煮得剛好,十分有咬口。醬汁比例剛剛,好唔會太多。食落去味道係香濃,但絕對唔係鹹。秋粟提拉米蘇傳統意大利甜品提拉米蘇,入邊嘅lady finger
黑松露牛肉他他
吞拿魚牛油果他他
松露蘆筍馬鈴薯丸子🍡
鮮刨松露紅酒牛小扒細扁麵
帶子海膽醬寬帶麵
秋粟提拉米蘇
傳統意大利甜品提拉米蘇,入邊嘅lady finger充滿咖啡香氣,忌廉打得幼滑。上面配上少少栗子粒,迎接秋天😋
雪糕揀咗車厘子😎
唔錯唔錯,可以一試