2023-03-08
🎈一鳴拉麵拉麵店🍜位於小巷內十分低調,仍然深受一眾食客推介,湯底味道主要有5款💁🏾♀️豬骨濃湯|黑蒜油豬骨濃湯丨秘製地獄醬豬骨湯丨清新芫荽醬豬骨濃湯|雜菌松露醬油豬骨濃湯,另外有餃子、炸雞等小食🥟環境好有日式拉麵店感覺🎈黑蒜 Black Garlic Oil Tonkotsu(豬骨濃湯配以自家製黑蒜油)豬骨湯配以自家製黑蒜油,湯頭口感濃厚可以自選配叉燒或豬軟骨🍜豬軟骨值得推介😚炆得軟腍又入味,帶有入口即溶嘅油脂感❣️拉麵可以自選硬度口感煙韌彈牙,十分掛湯🎈 松露Truffle & Mushroom Tonkotsu(雜菌松露醬油豬骨濃湯)有驚喜,西式黑松露同日式豬骨濃湯加埋一齊味道都可以好融洽✨食到黑松露香味又不失豬骨湯的鮮味配料揀咗叉燒,脂肪唔多口感依然軟腍嫩滑,仲有入味嘅溏心蛋都好正加上店內裝潢,成個感覺真係好似飛咗一轉日本咁😚🎈$20配小食及飲品✨午市時間食拉麵可以加$25 配炸雞/ 煎雞軟骨棒餃子/土佐豆腐及飲品煎餃子裡面嘅雞軟骨粒粒有咬口,外皮微脆幾香口,值得一試🤗
🎈黑蒜 Black Garlic Oil Tonkotsu
(豬骨濃湯配以自家製黑蒜油)
豬骨湯配以自家製黑蒜油,湯頭口感濃厚
可以自選配叉燒或豬軟骨🍜
豬軟骨值得推介😚炆得軟腍又入味,帶有入口即溶嘅油脂感❣️
拉麵可以自選硬度口感煙韌彈牙,十分掛湯
(雜菌松露醬油豬骨濃湯)
有驚喜,西式黑松露同日式豬骨濃湯加埋一齊味道都可以好融洽✨
食到黑松露香味又不失豬骨湯的鮮味
加上店內裝潢,成個感覺真係好似飛咗一轉日本咁😚
🎈$20配小食及飲品✨
煎餃子裡面嘅雞軟骨粒粒有咬口,外皮微脆幾香口,值得一試🤗