2015-09-14 1005 views
星期六游完水六點鐘就已經肚餓,決定同男朋友搵呢一間馳名嘅生果肉餅飯一試!唔知點解係因為時間尚早定係星期六啲人出晒街?唔使等位,食到差唔多七點幾都冇乜人。男朋友唔鍾意生果入饌,所以點左黑椒蘑菇雞粒肉餅飯,結果佢嗰個肉餅出乎意料地好食。超級夠黑椒嘅辣味,煎到外脆內軟嘅肉餅入面又有粒粒爽口嘅蘑菇,搞到我係咁偷食佢嗰塊肉餅..... 其實我都好想試吓另外一啲鹹味嘅肉餅,奈何呢度最出名嘅係生果肉餅飯,唔係唔試呀嘛!至於我嘅芒果肉餅飯等左成20到30分鐘先到, 可能已經食完個好出色嘅肉餅,呢個反而無冇咁驚喜因為佢個肉餅係原味,唔會有黑椒,冇咁香口。而且中間塊芒果比較薄,兩塊肉餅夾住食,其實唔係太突出到芒果味,只係食到淡淡的芒果甜味。下次我會試其他非生果系列既肉餅香辣牛肉肉餅都好想試。另外缺點就係冇得單叫油菜,餐牌上好似沒有...

至於我嘅

下次我會試其他非生果系列既肉餅
2015-09-05
$46 (Dinner)