Restaurant: ULURU
Terms & Details:
2023-05-27 976 views
《走進黑白嘅二次元世界體驗彩色嘅童話故事》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧走進黑白嘅二次元世界體驗彩色嘅童話故事今次介紹嘅餐廳主要用左黑和白兩種色調去設計,牆身用左黑白二色去繪畫圖畫,令人有一種進入左書本嘅二維黑白世界。如果你以為佢地嘅食物都係黑白色,咁就錯哂。餐廳用左色彩繽紛嘅食物去突顯兩個世界嘅感覺,令人有一種迷失在童話故事書中嘅感覺。阿根廷赤蝦刺身配蕃茄沙沙多士赤蝦外型晶凝通透又大隻,肉質相當肥美又鮮甜。另外蕃茄沙沙微酸又更加突顯蝦肉嘅鮮味。煎帶子龍蝦汁蟹籽意大利飯帶子兩邊煎到微焦,再加入滿滿嘅蟹籽。帶子厚身又彈牙,餅粒軟硬適中又充滿海鮮味。慢焗美國安格斯牛胸骨 $298份量好多,見到咁厚身仲驚會好韌,但係食落發現超乎想像嘅軟腍。嚕嚕米-森之家紅色搶眼嘅蘑菇造型,下面仲有朱古力製成嘅泥土和蚯蚓。蘑菇外皮係朱古力脆皮,而內層草莓乳酪和草莓果醬,帶微酸同朱古力嘅苦澀味都好夾。丸久小山園抹茶Tiramisu綠色嘅富士山外型真係搶晒風頭,中間仲有糖霜做成嘅紅色鳥居。Tiramisu口感幼滑,小山園抹茶嘅回甘令到甜度比例剛好。佢哋嘅飲品同讓好靚,我就試左Strawberr
《走進黑白嘅二次元世界體驗彩色嘅童話故事》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

走進黑白嘅二次元世界體驗彩色嘅童話故事

阿根廷赤蝦刺身配蕃茄沙沙多士

煎帶子龍蝦汁蟹籽意大利飯

慢焗美國安格斯牛胸骨 $298

嚕嚕米-森之家

丸久小山園抹茶Tiramisu

佢哋嘅飲品同讓好靚,我就試左Strawberry Lady同堆Lychee Mojito。個人比較鍾意Lychee嘅果香味,兩杯飲品都好值得試下。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️