2010-09-25 7 views
另一間慕名而來的, 係金寶甜品, 之前在他們的泰國餐廳食, 枱面有張leaflet 宣傳呢間分支的甜品, 於是食完泰國餐就過黎食入到去, 見隔離枱的食客叫了沖繩黑糖珍珠芭菲, 就跟佢叫一份食, 這份甜品有芝麻雪糕, 黑珍珠同一塊幾脆的甜餅乾, 另外仲有一杯仔黑糖糖漿另上, 舊芝麻雪糕好凍同好硬, 不過隔了三分鐘之後就無咁硬, 之後我再加黑糖漿上面食, 味道都幾特別, 甜得黎有少少(輕微)的咸味, 有點似蔗糖咁啦, 都幾搞笑珍珠就一般, 不過都幾多粒地方幾新幾乾淨, 只係裝修有點crossover, 日本味唔係咁重, 主題唔太突出, 但甜品的味道都ok

珍珠就一般, 不過都幾多粒