今日難得入去屯門探朋友,就搵個靜靜嘅地方坐下。大約正午12點到埗,同場另外兩張枱都有客人(即係唔算多人)。現場環境設有多部hifi….備有黑膠唱片及普通唱片點歌服務。老闆好樂意同你傾偈(如果你想回應佢嘅話)。枱面有提示,要求食客餐後自己處理紙巾及飲管。我哋Order 咗Mocha & Cappuccino(沒有朱古力粉作topping). 咖啡係nutty 感較早,外面純飲咖啡店較少使用(味道與某連鎖店”PO”字頭相若)。而Main course 叫咗本日午餐,即All Day Breakfast 及 卡邦尼意粉,可惜意粉較乾,近乎沒有卡邦尼汁,亦都冇乜忌廉味。而All day breakfast 亦都冇乜驚喜,只係個炒蛋炒得好滑。最後再叫多個甜品玉桂蘋果waffle….窩夫質感煙韌,唔係空心hea你嗰啲,加分。而個玉桂蘋果醬味道都OK,旁邊加條疑似雪條,擺明係想食客打卡,但口感麻麻哋,隨時係把20分鐘都唔會點溶化用嗰種「雪條」。