2018-03-29 1016 views
久抑呢間面食好幾年,每次經過都爆澎!唔做下午茶 晚市六點半先比入,今晚終於咁岩開門前十分鐘在門外等,已有條小龍🐉當然等緊時就上參考各位意見,而大部分都係嫩雞燴麵、大排麵、嫩雞燴麵、大排麵...🐓🐖餐牌有d我都唔多明,而由於我條佬唔喜歡魚🐟,趁自己一個就叫個燻魚麵,下次帶佢黎食其他野👩🏿‍🍳👩🏿‍🍳👩🏿‍🍳#%&@/呢到既特色唔係個個接受到,介紹下先,中間打河呀姨算最好,雖然都係大大聲冇禮貌語;裡面廚房呀姨最惡,狂話d客,好似全世界得罪佢咁;樓面個呀嬸講國語,態度差 唔識做 冇經驗,大陸西一名;洗碗呀姐就狂食花生。👂🏻👀🗯小插曲分享:話說張枱埋面個客order大排麵,先上豬扒後上麵,樓面呀嬸將豬扒放左喺個客對面就算,有位先生好心幫手遞過去,點知一下子成塊豬扒跌左落枱面冇得食😂😅🤣 個男人同樓面呀嬸解釋,大陸西嬸聽完即縮,驚咩鑊,行遠左去打河台好細聲話人跌左野食...@%#^* 男人一邊食麵一邊再同打河呀姨解釋,打河呀姨叫廚房整過 仲親自行出黎傳菜👏🏻落完場第一個鐘已經咁燥底,唔知係咪上海人既風格🇨🇳旁聽:冇雞絲粉皮冇春卷冇青菜冇粉絲係賣晒,定冇整?唔整點解要寫係餐牌?得4張餐牌 點解唔貼

當然等緊時就上[開飯喇!]參考各位意見,而大部分都係嫩雞燴麵、大排麵、嫩雞燴麵、大排麵...🐓🐖

落完場第一個鐘已經咁燥底,唔知係咪上海人既風格🇨🇳
旁聽:
冇雞絲粉皮
冇春卷
冇青菜
冇粉絲
係賣晒,定冇整?唔整點解要寫係餐牌?得4張餐牌 點解唔貼野遮住或者改一改? 有塊黑板 點解唔寫有咩售罄?客人們點菜 話冇既時候d語氣好似話個客唔岩咁-.-

講返我個燻魚麵🐟🍜 麵量算多,唔似夏x館、翡翠xx小籠包咁幾啖冇晒。
燻魚有四件,係四件呀! 之前見到別人的食評話外跪肉嫩,但我食完全唔係嗰回事... 而係正常傳統乾爭爭硬過豬扒,𡁻緊第一塊已經冇信心食得晒,味道係幾好既!唔浪費慢慢食 鄉村風味... 誰知 食到最後一舊既時候,裡面係鮮嫩魚肉😍 總結:前三舊係🐟🐟🐟隔夜老魚,最後一舊係新整的🐟

🔺唔少人外賣,可能因為美孚住宅區又冇乜好野食,而餐廳入面得4張枱 4個位...... 堂食眼冤,返屋企舒舒服服,當然order外賣同樣有氣要受la😹
筷子有套;熱茶好飲;免茶芥加一
服務比到2星既