2015-10-07
話說我都好一段時間無寫食評,時不時遊走荃灣嘅我,偶爾會經過此店。好深刻印象我上一次幫襯食過乜、寫過乜。好耐無再幫襯,原因……。時隔多時,今日特意再來探究店家對客人意見珍而重之,還是視之如無物。結果……差不多三點,枱上放滿各種餐牌,有啲頭痕。搵到個茶餐牌,有飯食,店員……呀!以佢嘅氣場來判斷,應該係老闆,問我食乜嘅語氣,令我感覺猶如置身澳牛,Amazing! 叫左一個墨西哥汁雞飯,叫飲品,"凍檸茶","無!無茶!","咁有咩?",阿老闆喺堆餐牌當中淘到張飲品menu,叫我自己睇, 講都廢事飯到,其實感受完氣場,食乜都唔多愉快,況且佢個雞飯,汁多雞少,不過我認為個汁係OK,少少辣,撈飯可以,至於雞就好少,唔超過五舊,size比麥樂雞還要細,係煎過嘅雞扒,雞唔乾唔硬,而啲飯當然唔會比靚米你食,我亦唔會奢求食物算唔上好味,服務………真係睇你好唔好彩,我見另一個女店員十分有禮貌,阿老闆啲面色都係留番比伙記睇啦,我黎食個飯啫,唔係要你熱情,但至少都比客人舒舒服服用餐丫