2020-04-29 232 views
工廠區冇乜嘢好食,平時星期六好多店都唔會開,但係喺葵涌KCC九龍貿易中心,我就搵到一間餐廳值得大家假期去撐場。呢間王牌冰室星期六都為咗上班一族而打開門做生意。我哋叫咗個叉燒蝦仁炒滑蛋飯,佢話係呢度嘅招牌菜好多客人同食客都會叫,尤其啲滑蛋真係好滑溜,一大塊叉燒包喺裏面,啲飯又夠大碟同熱,好暖胃,可以話係啖啖享受!另外叫咗咖喱雞球飯,咖喱唔辣但係落咗好多椰汁所以甜甜地,咖喱稠密度高,怕辣嘅朋友可以試吓,連埋雞塊一齊送飯,滋味冇比。仲有濃茄厚砌豬扒餐肉,塊豬扒真係好厚身,連埋啲茄醬感覺酸酸甜甜好開胃。呢度嘅小食都唔差,混帳腸粉夠大份,落埋唔同口味嘅醬料,如果想過吓口癮絕對可以試吓。順帶一提,門口仲有一支支嘅漂白水比有需要嘅人士,佢地真係非常之有心嘅店舖!

呢度嘅小食都唔差,
混帳腸粉夠大份,

2020-04-18
$50 (Tea)