八月茉莉花茶($45)玻璃壺計火爐,見到花茶色彩繽紛是賞心悅目的,不過飲落味道不算特別,價錢貴只加水唔會添茶葉,唔值飲
前菜($15)成餐最好味只係呢碟前菜,木耳爽、枝豆彈牙,加上鹹菜爽口又不過鹹,有皮花生香脆,啲汁酸酸鹹鹹,好味
鵝肝蟹籽脆春卷($45)賣相靚,首先食唔到鵝肝味,未沾芥末醬時食一口,只係普通春卷,炸得香脆,蟹籽微鹹脆口,沾芥末醬的話,就比芥末沙律醬搶晒味道,如果唔計鵝肝主題是好味的,但無鵝肝味嘅鵝肝春卷,我覺得唔對題!
鮑汁炆鳳爪($46)無影到相,無食到
甫魚滑燒賣($37)首先蒸過熟,黃色薄皮都爛了,蝦是爽口,魚肉又無乜魚味,又唔覺得滑口!一般
娥姐素粉果($37)皮可能太薄或蒸過熟,一夾起就爆肚,跌晒啲餡出嚟,餡料本身切到好碎,菇味好濃,如果唔係皮太爛的話是好味的
豬肚燒賣($37)無食
咸水角($26)差差差👎🏼完全無熱氣,明顯炸好擺了一段時間,連熱櫃都無放,咸水角嘅皮都唔係外脆內軟,餡料正常,但溫度錯晒
XO醬蘿蔔榚($42)差差差👎🏼雖然用鐵鑊上菜幾特色,第一唔熱,暖都唔到,每塊蘿蔔榚油淋淋,油膩感爆標,外面連脆都做唔到,就算蘿蔔榚本身味道不錯,都改變唔到唔合格嘅結果
韭黃鮮蝦腸($42)蝦肉爽口,腸粉皮唔算滑,只是ok!
蔥花炸両腸($37)都是因腸粉皮唔夠滑而變一般,油炸鬼都是唔夠香脆,做唔到炸両嘅外軟內脆嘅口感!唔合格👎🏼
茶水($15/位)正常!
點心水準真的不合格👎🏼,以呢個價錢直頭係唔掂,水平低到我哋唔想加單點主食,唔夠飽都唔再挑戰主食(連點心都唔掂)
而店員都唔夠人手,兩個人睇我哋樓上偏廳,忙到招呼唔切,好多時加水都要等,店員做到時態度是好的,我哋加攞調味料都無問題!只是每次都要等到兩個店員有時間理啋我哋,以呢個級數嘅酒樓唔會再食(食物+服務都唔合格)
場地靚,食物唔得唔會再試,食$103一個人都唔飽又難食