2020-12-03 912 views
疫情下又限聚, 出街飲餐茶都變得奢侈.難得今日約到好友黎個午餐, 就試試公司附近既新酒家吧.點心除左大路既蝦餃燒賣之外, 呢款雪山义燒餐包真係有驚喜, 外皮好鬆軟, 加左D糖粉甜甜地, 餡料好飽滿, 义燒唔會好肥, 不經不覺已經填左兩隻落肚.黃金魚皮又係會一食上癮, 魚皮炸到脆卜卜, 剛剛好, 夠晒香口. 黃金輕輕掛響魚皮上面, 帶少少咸香, 但又唔會搶左魚皮本身既鮮味.櫻花蝦腸粉, 用櫻花蝦配料真係好少有, 所以特別叫黎試下.腸粉夠滑溜, 夠薄, 入口唔會一口粉團既感覺. 櫻花蝦都幾多, 帶點鮮甜味.仲有上湯鮮竹卷, 腐皮夠薄, 但又唔會蒸到淋晒, 餡料夠多, 一咬口感豐富.呢度環境舒適, 坐位與坐位唔迫, 不知不覺邊食邊傾已經過左2個鐘, 希望遲下放寬限聚, 可以多D朋友黎食個晚飯.
疫情下又限聚, 出街飲餐茶都變得奢侈.
難得今日約到好友黎個午餐, 就試試公司附近既新酒家吧.
櫻花蝦腸粉, 用櫻花蝦配料真係好少有, 所以特別叫黎試下.
Type of Meal
Lunch