2019-10-06
今日放假想食點心,見到呢間火鍋店晏晝有點心食,一於試下😝😝叫左:1️⃣本色蝦餃皇 $38 擺盤超靚,仲有上湯飲,好鮮甜😍😍😍蝦餃表面放咗蟹子,外層嘅皮用粘米粉整嘅,但係唔會好厚,晶瑩剔透,見到裏面粉嫩嘅蝦肉😝鮮蝦味美,成隻蝦餃食落鮮味爽滑😍2️⃣蟹子燒賣 $28我嘅至愛燒賣,上面仲有勁多蟹子點綴,好誘人!食落啖啖肉,外皮唔會起粉碎曬,好好食,幾濃味😝3️⃣天婦羅蝦腸 $38賣相好靚好吸引!即刻打卡先!第一次食天婦羅蝦腸,味道好唔錯!天婦羅蝦外層好香脆,裏面嘅蝦肉彈牙,用米香軟綿滑溜嘅腸粉皮包住食,美味可口😍😍超級推介❤️❤️❤️4️⃣酸梅湯$22酸酸甜甜勁開胃,雖然冇冰粒,但係絕對最夠冰涼,消暑一流啦!😋😋第一至第三款點心都係有蝦,我想講真係勁足料,價錢都好合理,見到呢度嘅火鍋宣傳都幾吸引,下次要再嚟!
1️⃣本色蝦餃皇 $38
2️⃣蟹子燒賣 $28