2018-08-22
同老婆自拍拖開始久唔久都會嚟呢間金船長食嘢,見呢日工作上有需要嚟到呢頭,就約定老婆喺大角咀等我放工一齊食好嘢。黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩 - 嚟到當然要食呢度嘅獲獎菜式,比薩配有自家製提子果醋同有機沙律菜,餐牌上面有列出呢三種唔同食法。每轉一種食法,都可以帶出截然不同的味道同口味,種種都各有特色,各自味美精彩,推介!👍香煎法國鵝肝蘋果沙律 - 煎香的鵝肝下面係外脆內軟嘅麵包,配上黑醋沙律及焦糖蘋果,既美味又唔油膩美國特級肉眼牛扒 - 牛味濃,要求五成熟, 廚師火喉拿捏得恰到好處,肉質鮮嫩好食法式焗紐西蘭金獅柳配西西里番茄汁 - 煎香嘅金獅柳表面香口,魚肉嫩滑唔腥有魚香味,魚塊上舖滿香脆麵包糠,口感豐富,西西里番茄汁更有提鮮嘅效果心大軟朱古力布甸 - 布甸焗得外脆內軟,入面喺流心朱古力醬,再加上幼滑冰凍嘅雪糕,啖啖滋味檸檬芝士蛋糕配生果金盤 - 芝士蛋糕同鬆脆的餅底中間夾住香滑雪糕,視覺同味覺俱佳薄荷朱古力咖啡 - 幼滑香濃嘅咖啡中略帶絲絲薄荷香味,香濃中帶點清新宇治抹茶紅豆奶昔 - 抹茶味濃,红豆蓉甜度適中,兩樣加埋一齊就更好飲食完呢餐我同老婆遲D又會再嚟幫襯
食完呢餐我同老婆遲D又會再嚟幫襯