2016-06-19
呢間任食火鍋又有熟食又有甜品又有刺身,食過兩次都真心覺得好食又扺食,點知隔咗一排無去(我估可能大約三個月啦),今次食完真係請我都無興趣。其實我光顧果日係星期一,仲係6點幾無乜人,餐廳人數真係一隻手數晒,但都唔明點解會慢成咁。D火鍋料到齊好耐,但個湯底就一直No Show,咁個員工見到都好好咁主動幫手跟進,但最後都要追咗幾次,起碼超過15分鐘先有。(不只我們,就連其他枱都一樣在不停催促)咁都算嘞,諗住食住刺身同熟食先,刺身之前係包埋,依家要另加30蚊,變相加咗價,其實加都唔緊要,但果D刺身同樣催完又催,又係等咗超過20分鐘先肯上枱,其實只係切幾片肉啫,最緊要係個場已經無乜人,小貓3, 4隻之餘亦相信唔係張張枱會加刺身,咁既速度究竟想點!忍不住睇下師傅有幾忙啦,見佢東張西望,摸下東又摸下西,都無打算SERVE咗客先!我仲聽到隔離枱的客人投訴話如果再無野上枱就會Cancel刺身果Part,無理由加咗錢但無野食!可能要投訴先得,之後就見有野食嘞。至於熟食,上兩次的款式多D又好味,炆冬菇超正!真係齋食熟食都飽。可惜今次款式減少之餘,亦只係D豬紅魚旦碗仔翅,完全無興趣,但由於湯底同刺身都No Sh
至於熟食,上兩次的款式多D又好味,炆冬菇超正!真係齋食熟食都飽。可惜今次款式減少之餘,亦只係D豬紅魚旦碗仔翅,完全無興趣,但由於湯底同刺身都No Show,咁唯有食魚旦頂肚。
值得一讚係甜品方面真係幾好,好味又多款式,綠茶心太軟真係超水準之作,可惜太鬼崇,因為沒有放出來而亦沒有任何指示通知顧客有這甜品可以order,我地知道係因為見到有人食而問職員才知道可以到甜品BAR取牌輪候。不過我覺得就算幾好味都好,甜品都係其次,因為我地主要是食火鍋而唔係食甜品Buffet囉。
另外,有些蔬菜丸類係放了出來供顧客自己取的,不過又係好快無晒又要等好耐先見refill。
但要留意是有限時2.5小時,不要諗住可以慢慢食同慢慢傾,因為中間是要預留時間不斷追單同等候。
Other Info. :
BTW,地下好跣,唔知係我光顧果日還是平時都係,大家要小心D。