2024-01-31
係一個星期六嘅下午三點🕒,一個人周圍自己行🦶🏻🦶🏻,行到一間鋪頭前被佢吸引了,好似舊區嘅一點清泉咁。自自然然就走左入去,裏面座位數量唔多。自己一個坐喺具日式風味🇯🇵嘅居酒屋度食嘢別具風味,店裏面播住日式嘅歌,睇住全日式嘅裝修同擺設都令人感覺輕鬆自在。望住店員煮嘢食,同聽住d煎炒聲,感覺好自癒。😌😌😌📌蟹肉🦀拌飯焗釀大啡菇 ($68)最鍾意食大啡菇嘅我,覺得非常驚喜,呢度嘅大啡菇係完全乾透,唔會有水份,而仲好有菇味。配上一大撮蟹肉連埋洋蔥、櫻花蝦🦐、沙律醬等配料,感覺好新鮮,亦都好開胃。貌似富士山嘅形狀都好吸晴👀📌蟹籽🦀醬油燒飯糰(2件) ($48)呢兩嚿飯團🍙🍙過嘅表面都被燒得香口,而唔會有燶同硬嘅難消失化感,配上醬油同滿瀉嘅蟹籽🦀都食得非常過癮🤪🤪🤪📌元祖波子汽水🥤($24)自細冇乜飲波子汽水嘅我完全唔識得開🫣,勁輪盡🫣,全靠店員指導先開到🥹,用力一壓之後打開噴氣嘅情境令人有加油嘅加持感💪🏻,見到飲完果粒波子自己孤零零一個,同我個肚皮好滿足相映成趣😂😂😂💸連加一$154#山系本舍
📌蟹肉🦀拌飯焗釀大啡菇 ($68)
📌蟹籽🦀醬油燒飯糰(2件) ($48)
📌元祖波子汽水🥤($24)
💸連加一$154
#山系本舍