2023-09-13 53 views
好耐冇去九龍城食飯,估唔到撞到「牛石料理」開業7週年🎊見到心郁郁想入去試下好唔好食7週年有個幸運輪盤活動,我好好彩轉中左枝日本清酒🍶而且飲清酒前,仲有得比你選擇有邊款清酒杯,好貼心❤️我都忍唔住叫返個燒銀鱈魚乾送下酒先😚店員推介我地試下龍蝦刺身二食,原價六百幾,依家優惠價三百幾就食到😱原隻龍蝦即叫即劏做刺身🦞白裡透紅既龍蝦肉,肉質好爽彈又鮮甜,只需沾少少醬油就已經食到個鮮味😋而第二個食法就係龍蝦湯🦞以蝦頭同蝦身炮製而成,蝦味濃郁,飲落香之餘仲好滋味🥰🥰蟹粥蟹粥充滿蟹既鮮甜,入面仲有蟹膏同蟹肉tim,而且粥煲得好綿,唔錯😋我仲點左個樱套餐,已包括左刺身,壽司同和牛🐮超豐富🤩前菜係蟹柳蟹籽沙律,沙律舖滿蟹籽,食落好有口感仲好清新☺️刺身5點就有三文魚,帶子,油甘魚同鯛魚,每款都幾新鮮,我比較中意油甘魚,油脂十足好甘香🥰🍣壽司3貫有海膽、鯛魚同帶子,有正係海膽壽司海水味十足之餘仲好鮮甜,真係好想再食多件🤤燒肉共有3款,A5和牛肉眼,A4和牛西冷同A5和牛背峰,每款有2件,而且和牛肉質十分上乘💯油脂比例好平均,仲好重牛味,值得一試👍🏻之後仲有個和牛炒飯,炒飯夠乾身粒粒分明,仲幾惹味😋而燒物就係碳燒

蟹粥

我仲點左個樱套餐,已包括左刺身壽司同和牛🐮超豐富🤩
前菜係蟹柳蟹籽沙律,沙律舖滿蟹籽,食落好有口感仲好清新☺️

之後仲有個和牛炒飯,炒飯夠乾身粒粒分明,仲幾惹味😋而燒物就係碳燒蝦,超大隻又新鮮,肉質好爽嫩多汁💦又唔會燒得好乾身,最估唔到佢既鯛魚湯係咁好飲,一啲都唔腥,魚味仲好濃郁tim😝最後點少得甜品迷你泡芙,入面係雲喱拿雪糕,好美味❤️
2023-09-09
Type of Meal