2023-12-04
鐵板燒海賀價錢💲: $1380好味程度😋: 4.5/5服務🍴: 4.5/5環境🗾: 4.3/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4/5-上次去左the one上面食個間西餐覺得好唔錯,性價比又高for lunch,今次去到隔離的鐵板燒trytry,都一樣抵食又好食。可以選擇食唔食鐵板燒,大概都係二百幾至三百幾蚊!餐廳空間感好好,樓底好高,除左鐵板前的位仲有海景位😆 成個用餐體驗唔錯,食完一道菜再上一道!-✅✅刺身三點。全部刺身都好鮮甜!特別帶子係食得出甜味😬三文魚用腩位特別肥美!仲有劍魚腩阿。全部腩位真係好邪惡☺️-✅✅南非鮑魚。鮑魚厚肉大隻,切到剛剛好有口感的厚度,彈牙有咬口,一啲都唔韌🤤配上紫菜蠔汁特出鮑魚的鮮味。廚師煮到連鮑魚肝都食得,唔苦得來幾甘香🤩-✅✅西澳龍蝦。超級大隻的🦞上枱氣勢已經不得了。龍蝦肉爽彈鮮嫩,係啱啱熟的狀態阿😱外熟內小小生咁,口感好好!出面煎到小小焦香,加埋有龍蝦頭膏煮的醬汁,好鮮味😳蝦頭的膏好甘香,新鮮到好似係海到跳出來咁😂 食到係咁刮個蝦頭個小小膏同肉繼續食…-✅美國牛柳。5成熟掌握得非常好,牛柳煎到好嫩又軟淋😋 呢隻肉油份較小,但肉味濃,肉質細緻。最好食係配
價錢💲: $1380
好味程度😋: 4.5/5
服務🍴: 4.5/5
環境🗾: 4.3/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4/5
✅美國牛柳。5成熟掌握得非常好,牛柳煎到好嫩又軟淋😋 呢隻肉油份較小,但肉味濃,肉質細緻。最好食係配炸蒜片,再沾小小黑松露醬!
✅和牛炒飯。炒飯夠乾身,粒粒分明,而飯粒圓潤飽滿。和牛切到好細粒,但食到牛肉的油香。成碗的調味比較淡,鹹d會更好,而家好似蛋炒飯咁🫣
✅抹茶芝士蛋糕。抹茶cream係cheesecake上面,紐約芝士餅的質感配上淡淡的抹茶味,幾清新🤓
個2道海鮮非常有驚喜‼️食到哇一聲,所以相比上牛肉就比較普通。但其他配菜例如漬物、味增湯、沙律等都ok,所以呢個套餐非常滿足🥳
#piggyfoodiein尖沙咀