ℝ𝕠𝕞𝕒𝕟𝕥𝕚𝕔 𝕕𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 ❤️.今次食呢間係海景嘉福酒店🏨入面嘅意大利餐廳🍴男朋友揀嘅,所以有驚喜😍頭盤,除咗有好多不同款式麵包🥯有巴瑪火腿,水牛芝士,意式蕃茄香蒜包,火腿露筍卷,意式風乾牛肉及豬頸肉,好好味😋 最喜歡💕 意式蕃茄香蒜包,好似一口mini pizza🍕 有脆有夠香口😆wine pairing 配杯香檳🍾️,一件巴瑪火煺,風乾牛肉,一啖香檳😉唔會太salty👌🏼 𝔽𝕚𝕟𝕖 𝕕𝕚𝕟𝕟𝕚𝕟𝕘就係夠細心,每食完一小碟都會秒速收碟,同不停加水下一道菜: 黑松露芝士蛋麵🥰高級餐廳🍴就係會make sure 食物送到口中都夠熱,上到枱上,個碟都仲係熱辣辣👏🏼味道方面拎滿分💯竟然唔膩,黑松露有留喺舌頭上,呢個味蕾配上白酒🍶係另一個享受❤️份量唔多,岩岩好主菜:烤美國頂級西冷牛扒配薯仔波菜有少小失望,因為好普通,5成熟,中間有紅色血汁嘅,但肉質唔夠嫩,感覺overcooked. 配杯紅酒🍷送牛扒,味道不過不失,但個汁比較淡,如果有多啲調味例如加黑椒或落多啲香料,波菜有少許苦甜品:淡芝士蛋糕,檸檬撻,朱古力蛋糕,咖啡奶凍,全部都幾好味😋 最鐘意朱古力味🍫唔太甜但夠濃味😻.間餐廳氣氛好好,有
ℝ𝕠𝕞𝕒𝕟𝕥𝕚𝕔 𝕕𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 ❤️

最喜歡💕 意式蕃茄香蒜包,好似一口mini pizza🍕
就係夠細心,每食完一小碟都會秒速收碟,同不停加水

主菜:烤美國頂級西冷牛扒配薯仔波菜

甜品
淡芝士蛋糕,檸檬撻,朱古力蛋糕,咖啡奶凍,全部都幾好味😋
最鐘意朱古力味🍫唔太甜但夠濃味😻
間餐廳氣氛好好,有浪漫嘅感覺,有打咭位,佢嘅燈光下影相📸️好睇🤣,有d設計感嘅風格 .
2020-06-20
$500 (Dinner)