2021-12-24
鮨野 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗼 🇯🇵突然心血來潮想食𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲🤣 竟然俾我𝗯𝗼𝗼𝗸到一間我想試咗好耐嘅餐廳 - 鮨野𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗼。𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗼位於中環,屬於性價比嘅𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲,全部都係𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗖𝗼𝘂𝗻𝘁𝗲𝗿,有大約十六個位。其實都已經好幾個月前🤣🤣 當日我哋揀咗𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗺 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 特選壽司𝟭𝟭貫 + 手卷一本 𝗛𝗸$𝟰𝟱𝟬。我見旁邊好多人都揀𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲 𝗠𝗲𝗻𝘂🤣 價位大概𝗛𝗸$𝟳𝟴𝟬-$𝟭𝟬𝟴𝟬,以刺身、和食為主,有秋刀魚同白子,擺盤亦都好精美,十分吸引😍😍 我哋個𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿就無秋刀魚了🥺 但全部魚都十分新鮮☺️☺️ 舍利亦都係我喜歡嘅味道🍚🥰 最滿意係拖羅、海膽、右口魚,想係啲比較重口味嘅魚😜 不得不提最後果個手卷❗️超級足料‼️有𝗧𝗼𝗿𝗼加上微辣櫻花蝦🦐,十分滿足🥰🥰🥰🥰 食多個都仲得🤩服務方面,店員都好積極加茶,但我哋比較坐咗比較耐嘅時間先開始起菜🥲 初初以為係咪漏咗單⋯餓死寶寶了🥲🥲。雖然𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗼 全部都係香港師傅,但大部分壽司都偏𝗧𝗿𝗮𝗱𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻。全部壽司個醬汁都充分襯托出魚生嘅鮮味,甜度適中👍🏻
雖然𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗢𝗻𝗼 全部都係香港師傅,但大部分壽司都偏𝗧𝗿𝗮𝗱𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻。全部壽司個醬汁都充分襯托出魚生嘅鮮味,甜度適中👍🏻👍🏻 下次再去應該會試吓佢個𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘂🤩🤩🤩 有興趣就快啲訂位啦❣️