2023-01-16 579 views
#20230114 💛📍 二撇雞 @brotherchickenhk 觀塘開源道60號駱駝漆大廈三期4樓O室——————————————————————————————#黃酒藥膳雞 #米線 $59💭黃酒味好香🍶啲雞就算唔係髀位都好滑🐥個湯有啲紅棗又有啲蟲草花,所以個湯好甜,食完會想飲埋個湯,感覺好補😋.#吊你癮小鍋 #米線 $66💭其實即係酸辣小鍋米線🍲入面已經有好多料,有啲魚角呀、蟹柳呀、豆卜呀等等,連冬菇都有3粒,最值得提佢粒雲吞,超大隻,入面睇到有幾隻蝦🦐食落勁爽口,湯底酸辣平衡都好好,唔會過酸又唔會過辣,反而佢啲酸菜仲帶啲甜甜地,令個湯好易入口,會想一啖接一啖咁飲😋.#畢生難忘炸雞翼 $24💭上枱果陣見到面頭啲油仲滾緊,🐷都唔夠膽即刻食🥶雞翼好滑,好juicy,第一下咬仲滴汁,好好味👍🏼.#觀塘美食 #觀塘黃店 #🐷_食
#20230114 💛
📍 二撇雞 @brotherchickenhk